Skip links
Ресторант SPOON в Хонконг: визия и вкусна храна

Ресторант SPOON в Хонконг: визия и вкусна храна

Loading

Ресторант SPOON в Хонконг – защо е невероятно място, което покорява клиенти от целия свят?

Хонконг се гордее със своя ресторант SPOON от веригата на Ален Дюкас. Но първо нека малко разкажем повече за тези ресторанти.

Впечатляващо е как някои от най-добрите френски готвачи (които също са едни от най-добрите в света) успяват да създадат най-добрите места за хранене по цялата планета. Joël Robuchon, Pierre Gagnaire и Alain Ducasse имат ресторанти за висша кухня от световна класа в много горещи точки в световен мащаб и е невероятно как те запазват собствената си личност и високо качество.

1998 е началото на веригата ресторанти Spoon, Food & Wine на Дюкас. Те включват:

Spoon des Îles à l’île Maurice en 1999
Spoon + at Sanderson à Londres en 2000 – 2007
Spoon Byblos à Saint-Tropez en 2002
Spoon Food & Wine à Hong Kong – en 2003
Spoon des Neiges à Gstaad en Suisse en 2003
Spoon Carthage à Carthage en Tunisie en 2004

Ресторант SPOON Alain Ducasse е разположен в хотел InterContinental.

Това е едно от най-фантастичните места в Хонконг. Ресторантът е с елегантен и съблазнителен интериор (до 550 ръчно направени лъжици от муранско стъкло украсяват тавана), запомняща се кухня и спиращи дъха гледки към пристанище Виктория и остров Хонконг. Интериорът съчетава бохемски шик и минимализъм. Благодарение на усилията на дизайнера Тони Чи, ресторантът не е като традиционното място за хранене и разговори. Това е по-скоро място за енергийно зареждане и релакс,пропито с комфорт.

Храната, която се предлага в ресторант SPOON в Хонконг просто е смайваща!

Менюто поставя силен акцент върху азиатските продукти и френските традиции. Френската кухня, създадена от готвача-ресторантьор Ален Дюкас, е колкото артистична, толкова и изобретателна, като ястията варират от треска на пара с хайвер до турнадос със салсифициран кестен. Много от гостите обаче просто избират дегустационното меню Spoon Experience за 1,588 HK (цялата маса трябва да го поръча). Винарската изба на ресторанта изкушава с около 3000 бутилки избрани вина. Ресторант SPOON by Alain Ducasse е удостоен с 2 звезди Мишлен.

Ресторантът е на следния адрес:

SPOON by Alain Ducasse
InterContinental Hong Kong
18 Salisbury Road
Kowloon
Hong Kong
China
Phone: +852 2313 2256
www.hongkong-ic.intercontinental.com

Иновативната гастрономия, визионерския дизайн, панорамните гледки към пристанището в спокойна атмосфера: тази уникална комбинация превръщат ресторант SPOON в Хонконг в една от най-търсените дестинации в Азия.

За ресторант SPOON в Париж може да прочетете ТУК

Снимка:www.macaronmagazine.com

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни