Skip links

Био орехово масло Gourmoli

Loading

Био орехово масло Gourmoli ще ви пренесе обратно в далечната 1803 г. – във Франция

Това е период на величие, възход и падения, множество културни и социални промени, когато великия Наполеон царува. Представете си едновременно великолепната френска архитектура и изисканата френска кухня, които диктуват стилове и вкусове в целия свят и до днес.

От тази епоха възниква уникалната технология за студено пресоване на орехови ядки. Този метод включва ръчно и еднократно студено пресоване на сурови, но не влажни орехови ядки – в малка дъбова преса. Технологията за извличане на маслото е уникална и гарантира пълното запазване на полезните Омега-3 и Омега-6 мастни киселини и витамини (A, E, C). Благодарение на този процес, при който няма загряване и контакт с метал, маслото се пресова при температура до 21°C, като не протичат окислителни процеси.

Това е от изключително значение, тъй като при обичайните метални преси крайният продукт става прекомерно окислен, а високата температура губи много от полезните вещества. Резултатът е истинско гурме удоволствие, което обгръща всички сетива.

Продуктът е богат на полезни вещества, витамини и минерали. Благодарение на старата френска технология, маслото има киселинност под 0.1%, правейки го идеален антиоксидант за детоксикация на организма. Вкусът му е деликатен и ненатрапчив, олицетворявайки свежестта на суровите орехови ядки.

Ореховата ядка – какво я прави толкова специална?

Ореховите ядки се считат за едни от най-здравословните. Забелязвали ли сте как те имат формата на мозъчна кора? Това, разбира се, не е случайно, защото природата се е погрижила за всичко и тайничко ни прави намеци. Маслото, извлечено от ореховите ядки, е лишено от холестерол ипредлага изключително високо съдържание на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Те подобряват нивата на полезния холестерол, понижават вредния, стабилизират сърдечния ритъм и намаляват риска от сърдечни заболявания, като същевременно предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Омега-3 и Омега-6 в ореховото масло играят съществена роля за поддържането на здравето на мозъка, като са ключови компоненти за външната мембрана на мозъчните клетки, необходими за нормалното функциониране на нервната система, мисловните процеси, ученето и по-добрата памет, подобрявайки мозъчната функция.

Био орехово масло Gourmoli – елексир за здраве

  • Ореховото масло представлява отличен източник на амино-мастни киселини, витамини и минерали, включително селен, магнезий, фосфор, цинк, витамин Е, ниацин и витамини В1, В2, В3. То съдържа и значително количество антиоксиданти, особено елагинова киселина, която ефективно се бори със свободните радикали, забавяйки процесите на стареене и намалявайки риска от различни заболявания, включително ракови заболявания.
  • Ореховото масло съдържа здрави мононенаситени мазнини. Те защитават сърдечно-съдовата система, като понижават холестерола и намаляват вероятността от възможни възпаления. Мононенаситените мазнини също така подобряват начина, по който тялото реагира на инсулина и контрола върху нивата на кръвна захар.

Какви за ползите от редовната употреба на био орехово масло Gourmoli?

 Редовната употреба на това масло има множество ползи:

  • намалява холестерола, предотвратява образуването на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове,
  • помага при лечение на хипертония, намалява нивата на кръвната захар,
  • подобрява състоянието на кожата и косата, насърчава регенерацията на клетките и повишава имунитета,
  • подпомага мозъчната функция, тоест паметта и концентрацията,
  • има противовъзпалителни свойства,
  • това е идеален продукт за детоксикация на организма, като освобождава тялото от канцерогенни вещества.

Витамините, разтворени в маслото, се усвояват по-ефективно от организма в сравнение със синтетично произведените такива. При ежедневна употреба ореховото масло помага за справяне със заболявания на сърцето, кръвоносните съдове, мозъка и черния дроб. Ползите от ореховото масло са с широк спектър за човешкото здраве, с предимство за кожата и косата.

Как се използва ореховото масло Gourmoli?

Съгласно препоръките, ореховото масло следва да се консумира САМО В СУРОВ ВИД и да не се обработва ТЕРМИЧНО, тъй като високите температури могат да предизвикат окислителни процеси, променящи химичния състав на продукта и образуването на канцерогенни съединения и трансмазнини.  За оптимални резултати, препоръчително е употребата на ореховото масло да става директно и на гладно – две супени лъжици за възрастни, една чаена лъжичка за деца.

Маслото може също така да се използва като добавка към хляб, сирена, салати, пасти, риба и месо и най-различни дресинги, а също и като козметичен продукт, нанасяйки се директно върху кожата.

За да се запазят неговите свойства е важно да се съхранява на хладно място, далече от пряка слънчева светлина, в тъмен стъклен съд с плътно затваряне.

Хранителна стойност за 100 г продукт:

  • Енергийна стойност – 3720 kJ / 889 kcal
  • Мазнини – 99 g: наситени – 9.0 g, мононенаситени – 17.0 g, полиненаситени – 73.0 g
  • Въглехидрати – 0 g, от които захари – 0 g
  • Белтъчини – 0 g
  • Сол – 0 g
  • Витамин Е – 41.6 mg
Все още няма оценки.

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни