Skip links
Тенденции в ресторанта през 2021

Тенденции в ресторанта през 2021

Loading

Какви тенденции в ресторанта през 2021 се очаква да се развият?

Амбициозните собственици на ресторанти винаги вземат предвид бъдещите тенденции в работата си, преди да задоволят желанията на своите клиенти.

2021 година носи последствията от пандемията. Но по време на криза разбирането на посоката на развитие на индустрията помага да се създаде печеливш бизнес модел.

Какво следва за ресторантьорството през 2021 г.?

Доставка и внос

Най-видимата тенденция в ресторанта от 2021 г. се формира през 2020 г. от пандемията. повечето ресторанти ще трябва да преосмислят начина си на работа. Първо, трябва да организира възможност за доставка онллайн. Също толкова важно е да се преработи и разшири менюто на ресторанта, като се имат предвид ключовите стратегии за 2021 г .:

  • Включете в менюто елементи, които са подходящи за поръчки за доставка: лесни за опаковане и пренасяне при транспортиране.
  • Не се страхувайте да промените концепцията на менюто си. Ресторантите по целия свят се стремят да поддържат печалби, като правят значителни оперативни промени. Ако мястото ви е известно с отличните си пържоли, не е нужно да се ограничавате само с това ястие. Попълнете менюто със сандвичи за закуска, отделете време да експериментирате с месо и яйца.
  • Вслушайте се в нуждите на вашата общност. Преработете менюто въз основа на търсенето на клиентите. Например, през последните години има интерес към здравословните сандвичи..

Гъвкаво работно време и висок стандарт на обслужване

Ресторантската индустрия очаква с нетърпение връщането към обичайните стандарти за обслужване и работно време.

  • Липсата на прогнози относно стабилизирането на ситуацията с Covid-19 дава шанс за развитие на иновативна кухня, персонализирани места за продажби онлайн или на гише и ориентация към клиента.
  • Форматът е идеален за заведения по време на пандемия, тъй като разполага с ниски режийни разходи и минимални отпадъци от храна.

Здравословно хранене и здравословно меню

Много преди пандемията хората започнаха да се интересуват повече от иновативната здравословна кухня. Тенденцията на ресторантьорския бизнес към здравословни ястия плавно се движи от 2020 до 2021 година. Шедьоврите на растителна основа и богатите на пробиотици ферментирали храни вече са в менюто на доста ресторанти. Включват се храни като:

  • бобови растения, пълнозърнести култури, кореноплодни зеленчуци, ядки, зеленчуци, плодове,
  • подсилващи имунитета съставки с високо съдържание на витамини С, Е и цинк, например броколи,
  • храни, съдържащи триптофан, който насърчава производството на серотонин: пуйка, яйца и тофу,
  • разширете списъка си с продукти с ферментирали храни като кимчи и кисело зеле.

Обучение в областта на ресторантьорството

Не пропускайте този момент през 2021. Хранителната промишленост е изправена пред тежка криза, която може да бъде преодоляна чрез развитие.

  • Ресторантьорската индустрия се нуждае от новатори, които могат да предоставят креативни, смели решения. Следователно най-мощната тенденция в ресторантьорството през 2021 г. и следващите години ще бъде изборът на професионален екип.
  • Ако искате да вземете активно участие в трансформацията на хранителната индустрия, време е за качествено образование.
  • Изучаването на ресторантьорство и готварство в чужбина е първата стъпка към мечтана кариера. Изборът на професии е огромен: готвач, сладкар, сомелиер, мениджър. Обучението по мениджмънт на ресторанти също ще ви позволи да отворите вашето успешно предприятие. Друг вариант за професионално развитие е да станете служител на кетъринг компания.

Ресторантьорите и готвачите знаят, че храната може да предизвика чувство на носталгия и други емоционални реакции.

И въпреки че все още сме ограничени в нашите дестинации за пътуване със самолет, защо да не пътуваме с чиния? През 2021 г. готвачите трябва да се научат да създават ястия, вдъхновени от световните традиции. Добавете към менюто си:

  • бърза и проста улична храна от различни части на света,
  • обилна селска храна, направена от прости и достъпни съставки,
  • удобни ястия за закуска като овесена каша и сладкиши.

Време е за промяна – уловете тези тенденции в ресторанта и през 2021 ще имате безспорен успех.

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Пробиотични храни - видове - CHEF & GASTRO
    Permalink
  2. Е-номера – какво се крие зад тях - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни