Skip links

Био градина глези клиентите в The Castle Hotel

Loading

Ако все още не сте експериментирали да сътворите своята  домашна био градина, то време е да запретнете ръкави, но първо прочетете нашата статия, която е посветена на The Castle Hotel 

Сега има стотици хора, които са избрали да не зависят повече от закупуването на плодове и зеленчуци от обикновени пазари и магазини, тъй като предпочитат да ги отглеждат в собствената си био градина. В тази статия ще можете да научите всичко по тази тема, каним ви да продължите да четете.

The Castle Hotel, море и вкусна храна

Собстнвениците на Хотел Замъка Царево/ The Castle Hotel,винаги се стремят да изненадат  клиенти си и по тази причина създадават собствена био градина. Наричат я „Късче от Рая“. В нея има от всичко по-малко, но в достатъчни количества.

Нека да поясним, че органическата градина е вид отглеждане на култури, което има за цел да извлече максимума от хранителните вещества на почвата, използването на торове и най-важното, може да се изгради у дома. В допълнение, това е стил, в който се използват редица стари способи за отглеждане на всяка култура, което показва, че не е необходимо да се използват съвременни методи за получаване на високи резултати. От друга страна, следва да се отбележи, че всяка био градина се създава без добавяне на химически продукти, като по този начин е от полза и за околната среда.

Спазвайки тези принципи, нсобствениците на хотела край морето отглеждат   еко продукти:

За целта използват само естествено органично наторяване с мая, чай от маточина, сода за хляб, тор произведена чрез  компостиране в двора ни. Така клиентите в ресторанта на хотела имат най-доброто – това е истинска храна, без торове и произведена, разбира се, с много любов и отношение към заобикалящия ни свят.

Вижте още: Nose to Tail – време е за промяна (1 част)

Какви са предимствата на домашната био градина?

Има няколко неща, които трябва да вземете предвид, за да работи  перфектно, но когато това бъде постигнато, както удовлетворението, така и ползите са много добри.

Ако искате да се потопите в света на био градините у дома и не знаете какви материали ви трябват или какви стъпки да предприемете, продължете да четете…

За да увеличим желанието ви да имате такава градина у дома, нека да подчертаем, че тя ще помогне да се храните по-добре, по-здравословно и по-екологично. Само от един квадратен метър домашна градина бихте могли да произвеждате до 20 кг храна годишно. Като се има предвид това, освен че е хоби, което ни помага да прекарваме време на открито и да забравим за технологиите и екраните, можем да предоставяме храна за своите клиенти по по-здравословен начин.

Не се страхувайте да започнете.

Дори и само с един квадратен метър можете да имате своя собствена малка био градина. Ще ви трябват основни неща нея.

  • Добра почва, естествени торове и качествени семена и посеви. Е, разбира се и градински инструменти и контейнери.
  • Субстратът, необходим за растежа на растението, трябва да е в добро състояние, да е идеален за усвояване на всички хранителни вещества.
  • След като разполагате с контейнерите и земята, ще ви трябват растения и/или семена, които ще засадите. В градината могат да се отглеждат всякакви зеленчуци, плодове и билки: марули, домати, чушки, краставици, царевица, зеле, ябълки, череши, круши… Всяка култура ще изисква различно ниво на опит в сеитбата.
  • Използването на вода за поливане е много важно. Благодарение на нея растенията  се развиват и използват хранителните вещества в субстрата.
  • В зависимост от района, в който живеете, понякога може да имате нужда от тор – нашият съвет е да торите с компост или други естествени торове. С изброените материали  можете да се насладите на своята био градина в най-скоро време.

Препоръчително е да започнете с малка градина и да я разширите през следващите години. Освен това нека подчертаем, че градината е необходимо да получава поне осем часа слънце на ден и да има добър запас от вода.

И нека завършим така…

Ако все още се колебаете дали да направите своя домашна био градина, то е време да посетите Хотел Замъка Царево/ The Castle Hotel. Така на място ще усетите вкуса на истинската храна, а и ще може да споделим своя опит. Готовата ни продукция от домашни сладка и сиропи, свежи плодове и зеленчуци може да опитате в нашия ресторант. Менюто е специално организирано, за да подчертае вкусовите характеристики на нашата продукция.

Бъдете гости на The Castle Hotel, създайте предизвикателства в живота си,  впуснете се в нови приключения, за да създадете горещи и незабравими спомени.

3.33/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни